Star Studiebegeleiding – Waarom en hoe?

Studiebegeleiding kan leerlingen op weg helpen en wel zodanig dat er een moment komt dat die begeleiding niet meer nodig is. Dat is uiteindelijk het streven van Star Studiebegeleiding: middelbare scholieren studiebegeleiding geven door middel van planning, structuur en regelmaat met als einddoel schoolwerk doen zonder extra hulp. Uitgangspunt is het presteren naar kunnen, wat in de leerling zit eruit halen (stimuleren).

 studie-begeleiding-star-lunteren

Tijdens een oriënterend kennismakingsgesprek wordt besproken welke vorm van studiebegeleiding gewenst is.

Studiebegeleiding

Er zijn middelbare scholieren die moeite hebben om aan hun schoolhuiswerk te beginnen of het moeilijk vinden om het naar behoren te maken. Allerlei oorzaken kunnen daaraan ten grondslag liggen. Bijvoorbeeld een gebrek aan discipline en planning of afgeleid worden door internet, Facebook, Instagram, Whatsapp en mobiel. Soms ook begrijpen zij de stof niet ondanks de uitleg van de vakdocent op school. In al deze gevallen helpt een steuntje in de rug met studiebegeleiding en/of bijles.

Brugklasbegeleiding

De start op de middelbare school kan voor brugklassers weleens lastig zijn. De brugklasbegeleiding probeert hen te ondersteunen in deze nieuwe schoolfase.

Examentraining

Aan het eind van de middelbare school is daar het examen. Enkele weken van tevoren kan de onzekerheid toeslaan en helpt examentraining nog meer kennis te doen vergaren maar vooral zich zekerder te doen voelen.